<< zpět

2022 - 17/6/2022 – 18/6 - MUZEÁLNÍ LÉTO

MUZEUM TŘINECKÝCH ŽELEZÁREN A MĚSTA TŘINCE LÁKÁ DO ZAHRADY PO DVOU LETÉ PAUZE NA OBLÍBENOU AKCI MUZEÁLNÍ LÉTO JIŽ PO DEVATENÁCTÉ, TENTOKRÁT VE ZNAMENÍ SPORTU, ZÁBAVY, HUDBY, DIVADLA A VÝSTAV. TĚŠIT SE MŮŽETE V PÁTEK I SOBOTU NA NABITÝ PROGRAM PLNÝ ADRENALINU I POUČENÍ.

pátek 17/6 od 9.00 – 18.00 a sobota 18/6 od 13.00 – 21.00

Nenechte si ujít připravený program sportovních celků – FK FOTBAL TŘINEC, ATLETIKA TJ TŽ TŘINEC, ORIENTAČNÍ BĚH TJ TŽ TŘINEC A WRESTLING TŘINEC. Každý ze zmíněných seznámí předškoláky, školáky, ale i dospělé s náplní své činnosti. Předvedou, co umí a co se můžete naučit i vy.

Pro děti budou připraveny DÍLNIČKY S WORKSHOPY – tvoření i malování a výrobek si sebou odnesou domů.

Středověcí sportovci ze SPOLKU RYTÍŘŮ SVATÉHO GRÁLU předvedou dětem scénky historického šermu a dalších dobových technik boje s replikami středověkých mečů, dýk a nožů. Připravena jsou krátká komediální vystoupení bojovníků v dobových kostýmech plné akčního šermu a střelby z luku. Všechna tato vystoupení jsou fyzicky náročná a je jasné, že sportem se žilo už kdysi dávno. Muži v boji předváděli svou sílu, hbitost, vytrvalost                           i obratnost, důležité vlastnosti sportovce.

TĚŠÍNSKÉ DIVADLO BAJKA zahájí dvoudenní zábavu pohádkou O 3PRINCEZNÁCH A 3HLAVÉM DRAKOVI. Vtipná pohádka o tom, co způsobila jedna vrzající vrátka a jak se tříhlavý drak chtěl oženit se třemi princeznami. Princezny Cimprlína, Mudrlína a Dobromila jsou ale pěkná kvítka. Rozverný Kašpárek to s nimi nemá vůbec jednoduché. To jsme zvědaví, jak to nakonec s princeznami dopadne a zda si vrátka budou znovu zvesela zpívat.

Legendární parta KLAUNI Z BALÓNKOVA jež pobaví všechny, kteří mají v oblibě humor, zábavu, tanec a rádi se něco přiučí. Děti se ocitnou v pohádkovém světě!

Nebude zde chybět DOBROVOLNÝ HASIČSKÝ SBOR Z DOLNÍ LÍŠTNÉ, který přiblíží svět hasičů a naučí je, jak postupovat v případě nebezpečí vypuknutí požáru. Děti si budou moct obléknout hasičskou výstroj a vyzkoušet manipulaci s hadicí na terč.

Součástí Muzeálního léta bývá již tradičně nafukovací prolézací dráha, letos tomu nebude jinak a vy se budete moct vyřádit v HASIČSKÉM AUTĚ, které je největší v ČR.  Na okamžik se stanete hasičem a budete překonávat všechna úskalí, která nafukovací hasičské auto skrývá.

Vzácní hosté vystoupí v sobotu ZUZANA HOLBEINOVÁ, která je zpěvačkou a herečkou v Městském divadle Brno a LIBOR MATOUŠ, herec a zpěvák Městského divadla Brno. Známý ze seriálů na TV Nova a TV Prima.

Muzeální léto budou provázet hudební vystoupení ZUŠ TŘINECkapela BIOGRAPH a odpolední POP ROCK.  V sobotu nebudou chybět renesanční tance a ve večerních hodinách celou akci zakončí OHŇOVÁ SHOW INFINITI.

O dobré jídlo a pití se postará třinecký BUFET U KOCURA, mňau, teda mňam.

TATO AKCE JE ZAMĚŘENA NA DĚTI PŘEDŠKOLNÍHO A ŠKOLNÍHO VĚKU, RODINY S DĚTMI A ŠIROKOU VEŘEJNOST. PRO DĚTI JE ZDE OTEVŘEN RÁJ NA ZEMI, MŮŽOU SE ZDE VYŘÁDIT OPRAVDU DO SYTA.

TĚŠÍME SE NA VÁS!

změny programu vyhrazeny

 

   
   
   

18.05.2022 |