OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY V ČESKÉ REPUBLICE

Agentura ochrany přírody a krajiny v České republice

29.10.2024 - 28.02.2025

Putovní výstava byla vytvořena k prvnímu předsednictví Rady Evropské unie v roce 2018 a na panelech shrnuje problematiku ochrany přírody a krajiny v České republice. Jejími autory jsou významný český biolog a výtvarník Jan Dungel a geolog a fotograf Zdeněk Patzelt. Díky Muzea Beskyd Frýdek-Místek a Slezského zemského muzea v Opavě budete moci na vlastní oči spatřit některé z živočišných druhů naší přírody.

Agentura ochrany přírody a krajiny v České republice je státní instituce, která zajišťuje odbornou i praktickou péči o naši přírodu a krajinu a chrání naše společné dědictví. Pečuje zejména o chráněné krajinné oblasti, národní přírodní rezervace a národní přírodní památky. Mottem instituce je: „Příroda je naše dědictví i budoucnost“.

Prostřednictvím výstavy budete moci nahlédnout do bohaté historie i současnosti ochrany přírody v naší zemi. Poznáte významná chráněná území, národní parky a přírodní rezervace České republiky. Prozkoumáte práci ochránců přírody a dozvíte se, jak můžeme společně přispět k ochraně životního prostředí. Výstava je pro všechny věkové kategorie a každý návštěvník si najde to své.